Kronprinsens 50 års Fødselsdag i Royal Arena

I anledning af H.K.H. Kronprins Frederik fyldte 50 år bliver der afholdt en del arrangementer rundt om i Danmark. Bland andet deltog han i Royal Run. Royal Run er for alle, uanset om løb er en del af din hverdag, eller om det er første gang, du prøver kræfter med løbeskoene.

Den 21. Maj i Aalborg lød startskuddet hvor H.K.H. Kronprinsen skulle løb 1,6 km sammen med venner og bekendte samt de mennesker der havde tilmeldt sig løbet, inden løbeturen kunne fortsætte i Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han også løb de 1,6 km inden han sluttet løbet af på Frederiksberg i København med en god løbetur på 10 km, Langs løbeturen i København var der musik og flagene var hejst og de mange mennesker der var fremmødt nød den gode stemning.

Arrangørerne bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletisk Forbund for.

På Selve H.K.H. Kronprins Frederiks fødselsdag den 26. maj blev en del af Københavns gader lukket af, da kronprinseparret senere på aften omkring kl. 20 kørte til gallataffel på Christiansborg slot i karet fra Den Kongelige Stald-Etats med eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

En lang række kongelige rundt om i Europa havde rejst til København for at fejre Kronprinsens fødselsdag, blandt de kongelige kunne man finde den Hollandske Dronning Maxima og Kong Willem-Alexander der er nære venner af Kronprinseparret, den Norske Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit samt den svenske Dronning Silvia og Kong Carl Gustaf, der er fætter til Dronning Margrethe og den Belgiske Kong Philippe og Dronning Mathilde.

De mange pressefotografer fra både fra ind og udland var kommet for at dække denne store

aften samt få nogle gode billeder af de mange kongelige og deres flotte kjoler til morgendagens medier. Den 27. maj var den rødeløber rullet ud og de mange pressefotografer var på plads da Kronprinseparret og D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie overværet DRs fødselsdagsshow i Royal Arena hvor mere end 10000 mennesker var samlet for at fejre Kronprinsen samt dem der sad bag tv skærmene og fulgte med.

Showet var også præet af god musik det danske band Lukas Graham og den danske sangerinde Oh land gav nogle gode nummer mens de to stand-uper Søs Elin beder kendt for stemmeføre til reklamedukken Harry og Anders Mattesen der har lagt stemme til Terkel i Knibe gav lidt god humor. Det var en god fest med mange gode minder og indslag.

 

 

 

 

 

 

TRANSLATE »