World Cancer Day Hædersprisen 2017 Skuespillerhuset

Lørdag den 4 Februar dannet Skuespillerhuset i københavn ramme om World Cancer Day som afholdes hvert 4 år. Formålet med denne dag er at gøre opmærksom på denne farlige sygdom så man bedre kan forbygge , opdage samt behandle sygdommen.

Det er union for International Cancer Control ( UNICC ) der står bag World Cancer Day. Netop på denne dag vil der blive uddelt en hæderpris. Dorthe Gruger som er formand for Kræftens bekæmpelse kunne byde HKH Kronprinsesse Mary velkommen til aftens store begivenhed hvor hæderprisen 

skulle overrakkes.Operasangeren Gert-Henning Jensen er født i København. Som dreng var han solist ved Københavns Drengekor og læste senere medicin på Københavns Universitet. Han er uddannet på Operaakademiet i København og på Mozarteum i Salzburg. Lige siden har han været lyrisk tenor ved den Kongelige Opera i København.

Gert-Henning Jensen åbnet showet med tre sange inden Kræftens Bekæmpelses formand  Dorthe Gruger kunne holde en kort tale inden hun kunne byde HKH Kronprinsesse Mary op på scenen hvor hun skulle overrække 

hæderprisen til Inge Marie Svane som er professor, overlæge og ekspert i immunterapi ( Kræftbehandlinger )Blomstergiveren og prisindstilleren Poul Erik Pedersen som er 74 år fik i 2014 konstateret modermærkekræft som netop havde spredt sig til hjerne, lunger, binyrer, hofter, skuldre og ryg.

I dag er han kræftfri efter flere forsøgsbehandlinger med et immunregulerende lægemiddel, som han modtog på Herlev Hospitals Kræftafdeling med Professor og overlæge Inge Marie Svane som fast læge.

TRANSLATE »